15 mars 2010

DjungelJane pa djungeltur

Sa ater pa Step In efter en dag i bland annat Kinabalu National Park.
Hittade den trevliga chaufforen i morse som tagit oss runt till olika vikiga djungelplatser och andra platser ocksa. Tyvarr hade orkideerna redan blommat over. Daremot fick vi se den omtalade Rafflesian, som blommar en gang per ar och som da star i 7 dagar. Fran borjan luktar den ingenting, men senare liknar doften "dod hund". Blomman var inte den allra storsta men anda va 50 cm i diam.
Vi besokte Hot Spring, dar man far tillfalla att bada i sma bassanger, vilket inte kandes aktuellt.
Sa vid fruktmarknaden langs vagen hittade vi den omtalade DURIAN frukten. Naturligtvis inhanlades en halvstor taggig sak. Men forts efter att vi fatt klartecken fran var chauffor. Han skulle sla pa Air Con pa High speed. Vi fick den fordelad med en kottyxa. Stora karnor inuti som smakade lite av vanilj och var sota. Inte varre an var surstromming. Alltsa over forvantan. Den far inte kombineras med alkohol, da kan det ga illa. Eftersmaken sitter kvar en lang stund och man behover vatten far att blanda ut den.
Sa i paken var det antligen dags for den efterlantade djungelvandringen. Allt gar mycket stadat till och man hanvisas till forberedda och valutmarkta stigar. Ingen fukt och inga iglar sa langt ogat kunde na. Lite akta taggig rotting, alltsa inget att svinga sig i. Nagra kannblommor (som ater levande smakryp i sin kanna) pa langt hall. Mojligen fastande de i kameran. Lite lunchnudlar, lite shopping och sedan ner for berget igen. Nojda och glada efter en heldag.
Sa pass nojda att vi bokat morgondagen for att aka soderut till en Agriculture Park. Gronsaksodlaren ar intresserad att lara sig nagot nytt om kalodling.
Har finns bade olika tyger och trampmaskiner. Tygerna ar mest Rayon och sidentygerna verkar inte vara nagon stor sak just har.
Ska botaniser lite mer inom omradet innan hemfard. Gora ngra nedslag i verkligheten och koppla pa spaningsankaret..
Sum Sum, i kvall far det blir ngt med kott till middag, har vi planerat.
Det mesta kostar annars two ringit, two ringit.
Alla bilder far vanta till hemkomsten ch utgora ett mer komplett bonusmaterial i flera avsnitt!!



http://bagarbertansbaksida.blogspot.com/




Kolla din Hotmail i mobilen! Ta med dig Hotmail i mobilen!

1 kommentar:

  1. Rafflesiablomma med lukt av död hund, hmmm, den lär man väl inte sätta i någon vas på bordet? Durianfrukten hörs ju avskräckande med tanke på att surströmming nämns som jämförelse...Ni är tuffa som vågar smaka! Kan det vara en frukt att bland in i Bagarbertanbröd...?Gissar att ingen bakat Durianlimpa ännu i detta land! Härlig omväxling på bloggarna idag, Kaféets blogg om iskallor och Bagarbertans om djungelvandring!

    SvaraRadera