tag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post2392445538138397718..comments2023-10-17T16:24:41.942+02:00Comments on Bagarbertans baksida: Rabarberpaj med Jamaicansk timjan??Bagarbertanhttp://www.blogger.com/profile/05736601494624842560noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post-22361367341397917692013-02-09T09:37:54.741+01:002013-02-09T09:37:54.741+01:00Hej du Jamaikanska kryddvän!
Jag föreslår att du g...Hej du Jamaikanska kryddvän!<br />Jag föreslår att du googlar på växten, men kan tänka mig att den passar utmärkt till alla sorters efterrätter som är söta och syrliga. Asiatisk mat likaså. Prova dig fram om du inte hittar på nätet.Lycka till! Tyvärr har mitt exemplar dött :(Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10329146497721468188noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post-14017432850837049632013-01-31T09:02:23.837+01:002013-01-31T09:02:23.837+01:00Hej, Jag fick den Jamaikanska kryddan av en vän. D...Hej, Jag fick den Jamaikanska kryddan av en vän. Den växter som ogräs och är riktigt tålig. Luktar fantastiskt. Men vad är den bäst till? Jag har använt den i tomaträtter och grytor men skulle gärna vilja veta mer...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post-89149826397597207092009-06-16T08:41:16.288+02:002009-06-16T08:41:16.288+02:00Min första tanke när jag såg bilden var - citronme...Min första tanke när jag såg bilden var - citronmeliss - fast den tror jag du tar igen på doften. Pajen ser ljuvlig ut!<br />Tack för att du delar med dig av dina berättelser!<br />/BåtbyggarhustrunSirpa Kärkihttps://www.blogger.com/profile/16747839674048850276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post-23958674159908768942009-06-15T10:51:55.277+02:002009-06-15T10:51:55.277+02:00Ja, med lite eftertanke så borde man förstått det ...Ja, med lite eftertanke så borde man förstått det av bldens utseende att dömma/ GroddarenCarinahttps://www.blogger.com/profile/16737606924530194542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post-3316511428580361632009-06-15T07:55:26.616+02:002009-06-15T07:55:26.616+02:00Kul med gamla recept och hemsnickrade varianter me...Kul med gamla recept och hemsnickrade varianter med roliga namn. Min svärmor bakade "knyttebuller" som inte hade något med knytt att göra utan det var kanelbullar som formades som en knut innan jäsning. Detta är en favorit som familjen fortfarande föredrar.<br />JAMAIKANS TIMJAN, visar sig vara en myntasort och ingen timjan. Söke lite på nätet och fann olika varianter. Användningsområden är många så jag återkommer..Bagarbertanhttps://www.blogger.com/profile/05736601494624842560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post-31128372254082180402009-06-14T12:02:02.606+02:002009-06-14T12:02:02.606+02:00Vilken smarrig paj! Svårt att få tag på just den t...Vilken smarrig paj! Svårt att få tag på just den timjan, men det funkar nog med annan också.<br />I mitt föräldrahem var bakning ofta på göra listan. Särskilt minns jag "Tomtebullar" som mamma brukde sno ihop när det var kort om tid. Ett bakverk som innehöll lite av "man tager vad man haver" ingredienser. Inget med julen hade det heller att göra och vi har kommit fram till att namnet måste härledas till att det var "tomt me bullar" och ett snabb bak behövdes således. Goda var de i alla fall och perfekta att doppa i lite ljummen komjölk för hungriga slåtterbarn. / GroddarenCarinahttps://www.blogger.com/profile/16737606924530194542noreply@blogger.com