tag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post8915921353299321530..comments2023-10-17T16:24:41.942+02:00Comments on Bagarbertans baksida: Påhittebröd - efter skafferispaningBagarbertanhttp://www.blogger.com/profile/05736601494624842560noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post-10110187541379011062010-04-07T20:09:46.593+02:002010-04-07T20:09:46.593+02:00Oj, vilken ingående diskussion om brödbak och grod...Oj, vilken ingående diskussion om brödbak och groddar! Vill bara tillägga att bröden ser mycket goda ut - jag kan erbjuda mina tjänster som provsmakare om det skulle behövas!Gertrudhttps://www.blogger.com/profile/10724986061281168164noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post-36198626556707520362010-04-06T19:03:34.284+02:002010-04-06T19:03:34.284+02:00Groddarn! Vi provar med ½ liter färdiga groddar ti...Groddarn! Vi provar med ½ liter färdiga groddar till första omgången Groddbröd.. Hihi. Är det färdigt till nästa helg? 1½ vecka från nu menar jag.Bagarbertanhttps://www.blogger.com/profile/05736601494624842560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post-13912679790737249052010-04-06T18:46:07.783+02:002010-04-06T18:46:07.783+02:00Jag sätter groddodlingen ikväll... Hur mycket behö...Jag sätter groddodlingen ikväll... Hur mycket behövs tror du ½-1 liter, kanske? / groddarenCarinahttps://www.blogger.com/profile/16737606924530194542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post-48782189374322659562010-04-06T18:26:14.725+02:002010-04-06T18:26:14.725+02:00Gurkeva! Den baksten jag har är av granit. Det fin...Gurkeva! Den baksten jag har är av granit. Det finns en bild på den, här i höger spalt längst ner.Bagarbertanhttps://www.blogger.com/profile/05736601494624842560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post-50372805729858858972010-04-06T10:42:02.516+02:002010-04-06T10:42:02.516+02:00Vilken stensort ska det vara på bakstenen??? undra...Vilken stensort ska det vara på bakstenen??? undrar gurkevagurkevahttps://www.blogger.com/profile/12212772511095121102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post-75815464928153569112010-04-06T09:35:16.486+02:002010-04-06T09:35:16.486+02:00Tack! Ha, ha anställningsprov - knappast. Lite ful...Tack! Ha, ha anställningsprov - knappast. Lite fullt på din kompetens i frågan.Sirpa Kärkihttps://www.blogger.com/profile/16747839674048850276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post-9687424939997844552010-04-05T21:10:57.175+02:002010-04-05T21:10:57.175+02:00Du groddarämne tack det samma. Varför inte använda...Du groddarämne tack det samma. Varför inte använda de läckra groddarna i brödbaket. Fixar du det så fixar Bertan brödet! :)Bagarbertanhttps://www.blogger.com/profile/05736601494624842560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post-5677931774742624342010-04-05T21:06:23.416+02:002010-04-05T21:06:23.416+02:00Gurkeva!
Jag föreslår ett telefonsamtal med närmas...Gurkeva!<br />Jag föreslår ett telefonsamtal med närmaste stenhuggeri, du vet de som bland annat tillverkar gravstenar. Ta ett innermått på ugnen, eftersom stenen läggs på befintligt ugnsgaller. Min sten är ca 2 cm tjock. Vi kan diskutera ev. detaljer vid behov. Baka på!!<br />//BertanBagarbertanhttps://www.blogger.com/profile/05736601494624842560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post-66771675807863965122010-04-05T20:45:29.285+02:002010-04-05T20:45:29.285+02:00Var får man tag i bakstenar??? undrar gurkevaVar får man tag i bakstenar??? undrar gurkevagurkevahttps://www.blogger.com/profile/12212772511095121102noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post-55046705986630153152010-04-05T18:55:35.237+02:002010-04-05T18:55:35.237+02:00Kan jag få äran att anställa dig i några veckor? M...Kan jag få äran att anställa dig i några veckor? Mot en föga acceptabel betalning, levera oss ett bröd med detta obeskrivligt läckra utseende?<br />Blir verkligen så sugen på att både inspiration och kunskap kom virvlande till mig som en påskkärring som hittat vilse...<br />men vissa saker ska suktas efter i all evighet.. :-) Tack för kaffetitten idag... Kramar GroddarenCarinahttps://www.blogger.com/profile/16737606924530194542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post-72176291725048639452010-04-05T18:37:26.964+02:002010-04-05T18:37:26.964+02:00Hej och tack för frågan, ska försöka svara här och...Hej och tack för frågan, ska försöka svara här och nu!<br />Det spelar ingen roll vilken sida som hamnar ner respektive upp. Skillnaden blir om "sömmen" kommer upp, så spricker brödet mer som en vulkan... gör man tvärt om och i stället snittar lite på toppen, kan man få brödet att jäsa upp just där. Under förutsättning att brödet jäst klart eller att man arbetat upp glutenbildningen vid bearbetning i bunken samt när ämnet slås ihop innan sista jäsningen. I annat fall spricker det lätt runt om i underkant. Du kan kolla lite på bilderna på min blogg så får du se lite olika... Var detta ett anställningsprov eller?Bagarbertanhttps://www.blogger.com/profile/05736601494624842560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post-73627545853399340742010-04-05T16:48:51.378+02:002010-04-05T16:48:51.378+02:00Påhittebröd - vilket fint namn!
En fråga - om man ...Påhittebröd - vilket fint namn!<br />En fråga - om man rundriver brödet och sedan korgjäser det - spelar det någon roll åt vilket håll man lägger ner brödet?Sirpa Kärkihttps://www.blogger.com/profile/16747839674048850276noreply@blogger.com