tag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post9107782611385367355..comments2023-10-17T16:24:41.942+02:00Comments on Bagarbertans baksida: Pumpabröd med surdegBagarbertanhttp://www.blogger.com/profile/05736601494624842560noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post-15287884689004582562009-11-16T21:28:02.984+01:002009-11-16T21:28:02.984+01:00PUMPABRÖDET.. lätt syrligt,tack vare den långa för...PUMPABRÖDET.. lätt syrligt,tack vare den långa fördegsjäsningen (12 timmar) och liten mängd färskt jäst. Som ett finskt surdegsbröd. Kanske lite för hårt gräddat (se den mörka ytterkanten)<br />Annars godkänt!! Tror att olika pumpor kan passa att riva ner i degen. Prova på vet jag!Bagarbertanhttps://www.blogger.com/profile/05736601494624842560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post-76579495656001630712009-11-16T18:47:51.637+01:002009-11-16T18:47:51.637+01:00Hur smakade brödet? /BåtbyggarhustrunHur smakade brödet? /BåtbyggarhustrunSirpa Kärkihttps://www.blogger.com/profile/16747839674048850276noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post-88123425618360446362009-11-15T16:47:49.599+01:002009-11-15T16:47:49.599+01:00Prova med råg och ta lite av något annat om du vil...Prova med råg och ta lite av något annat om du vill. Ev också lite mer jäst, kör det länge i bunken 8-10 min. Lite gluten i mjölet gör att det behöver mer tid för att bilda gluten och kanske lite extra värme där bunken står för att hjälpa jäsningningen. Degen ska inte vara för hård när den formas. Lycka till och experimentera på!Bagarbertanhttps://www.blogger.com/profile/05736601494624842560noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3271161379977247113.post-84964374663193275782009-11-15T12:35:04.666+01:002009-11-15T12:35:04.666+01:00Ser väldigt gott ut. Tror du det fungerar att byta...Ser väldigt gott ut. Tror du det fungerar att byta veremjölet mot smulade havregryn eller att bara ta rågmjöl?gurkevahttps://www.blogger.com/profile/12212772511095121102noreply@blogger.com