03 april 2011
Ny månad och i en rasande takt
På mindre än en vecka har vinterns drivor sjunkit ihop och den första snödroppen kikar upp.
De tävlar med Amaryllisaran inomhus som har helt andra förutsättningar att växa.
Nu går allt i en rasande takt.
Muskot, vår nya familjemedlem växer så det knakar och ökar sin vikt med knappt 1 kg i vecka.
Så kommer Arboristsonen och hans kompis med hunden Griff på besök över helgen. Toppen tycker både valpar och familj.
Kaféägarinnan och Bertan har nu på allvar börjat förberedelserna inför "Surdegssöndagen" om två veckor. Vilket intresse!! Recepten provbakas, degblandare och ugn trimmas in.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
testade att göra surdeg för förats gången. Använde ett recept ur Jan Hedhs bok Bröd. Olof Viktors ljusa bröd. Surdegen blev fin jäste och puttrade med brödet. Det skulle jäsas flera gånger och hanteras som en baby. Degen var väldigt lös när den var klar så jag tog mer mjöl för det gick inte att hantera den. Brödet blev kompakt och trist så jag slängde det. Någon som har en teori om varför det blev så här....?
SvaraRaderaHej Marianne! Vetesurdegar kan vara lite svåra :) har själv också den erfarenheten. jämnt lager mjöl på bakbordet när du tippar upp degen. Strö lite mjöl över och använd en vass mjölad degskrapa och dela degen. Prova igen är mitt råd. I Martin Johanssons brödbok "Surdegsbröd" finns enklare recept på Levain som du kan träna in dig på! Ge inte upp och tycka till!
SvaraRadera