11 september 2011
Grönsaksodlaren steker plättar
Flera 100 mm regn bildar flod och rännilar också i grönsakslandet.
Odlarmannen kommer hem som en lerfigur efter att ha kämpat med skörden.
Så i dag kom solen tillbaka och med den lite ny ork att ta sig för igen.
En fördel med det blöta är att svampen gillar det. Sorterna avlöser varandra och i dag ska vi spana in tillgången på trattkantareller. Som en matta visar det sig, men svampen går nästan att vrida ur ....
Grönsaksodlaren föreslår kantarellplättar som kanske mer påminner som rårakor.
Smeten blandas samman:
ca 150 gram grovhackade kantareller (gula och tratt kan blandas)
3 rårivna potatisar
1 finhackad vitlöksklyfta (eller mer)
1 ägg
½ dl grovhackad bladpersilja
50 gram Chèvre (getost)
salt och vitpeppar
smör och olja att steka i.
Klicka ut smeten tunt i stekpannan och stek ca 2 min på var sida.
Plättarna kan hållas varma i ugnen under tiden.
Serveras med rårörda lingon och njut!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Supergoda! Dom har jag gjort.
SvaraRaderaKram Linda