
Självaste julaftonsmorgonen, klar, någon minusgrad, och österut är solen på väg.
Igår tillverkades biskvierna med mörk chokladkräm och sista julgodiset.
Överbliven eller extra julfrukt, nötter och kanske en glöggskvätt är i stort vad som behövs. Dessa goda godsaker får bli årets sista bidrag till Söta saker och temat "extra allt".

FRUKT och NÖTGODIS 20-25 st
Ingredienser:
2 dl glögg (Blossa vitvinsglögg)
3 dl torkad frukt (ex.fikon, dadlar, minikiwi, tranbär, havtorn)
1 dl blandade mandlar
1 dl pistagenötter
½ pkt saffran
1½ dl havregryn
100 gram smält mörk choklad
Gör så här:
Värm glöggen och blötlägg frukt, mandlar och nötter i 30 min

Ta upp att och mixa tillsammans med saffran och havregryn
Låt stå i kylen 1 timme

Rulla runda bollar och doppa i smält choklad.
Njut till ostbricka eller till glöggen!

GOD JUL till er alla!!
God jul! Karamelllerna ser mumsiga ut,
SvaraRadera