24 december 2011
Julgodis med extra allt
Självaste julaftonsmorgonen, klar, någon minusgrad, och österut är solen på väg.
Igår tillverkades biskvierna med mörk chokladkräm och sista julgodiset.
Överbliven eller extra julfrukt, nötter och kanske en glöggskvätt är i stort vad som behövs. Dessa goda godsaker får bli årets sista bidrag till Söta saker och temat "extra allt".
FRUKT och NÖTGODIS 20-25 st
Ingredienser:
2 dl glögg (Blossa vitvinsglögg)
3 dl torkad frukt (ex.fikon, dadlar, minikiwi, tranbär, havtorn)
1 dl blandade mandlar
1 dl pistagenötter
½ pkt saffran
1½ dl havregryn
100 gram smält mörk choklad
Gör så här:
Värm glöggen och blötlägg frukt, mandlar och nötter i 30 min
Ta upp att och mixa tillsammans med saffran och havregryn
Låt stå i kylen 1 timme
Rulla runda bollar och doppa i smält choklad.
Njut till ostbricka eller till glöggen!
GOD JUL till er alla!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
God jul! Karamelllerna ser mumsiga ut,
SvaraRadera