25 februari 2012

Surdegsknäckebröd med honung


Lätt som en plätt att baka knäckebröd? Börjar man söka bland recept så finns det hur mycket som helst på temat.
I dag blir det två varianter på samma tema. Dekorationen på toppen kan varieras i det oändliga. Vid första omgången, glömmer jag nagga kakorna vilket resulterar i små ihåliga kuddar typ "pitabröd" :)

SURDEGSKNÄCKEBRÖD med honung
1 dl mjölk blandas med
200 g rågsurdegsgrund
225 g fullkornsdinkel
50 g naturell honung
1 tsk salt

Degen är lätt att blanda med en slickepott i en skål.
Den får jäsa under duk i ca 30 minuter. Under tiden värms ugnen till 250 grader.
Kavla ut degen tunt och strö på sesamfrön och linfrö som kavlas ner i degen.

Grädda i ca 7 minuter och håll koll så att kakorna inte bränns.

En annan variant:
Det här surdegsknäckebrödet innehåller grahamsmjöl i stället för dinkel, lite mindre honung.
Degen kavlas ut i vetemjöl och gräddas på samma sätt som ovan.
Om bröden känns för mjuka kan de eftertorkas i avstängd ugn ca 5 minuter med luckan på glänt.

1 kommentar:

  1. Men Himmel så spännande! Måste provas om inte pronto så nästan!

    SvaraRadera