Första julklappen |
En julklappsfisk och roligt papper |
I kväll väntar vi mer snö, ja redan nu ser jag faktiskt de första flingorna singla ner över ett redan snötungt landskap.
Familjens julbak består traditionsenligt av vissa säkra kort som jag presenterat här tidigare. Varje år kommer det något "nytt kort" in i leken och annat får vila i receptboken.
Årets nyhet har ett så lustigt namn att det bara måste provbakas innan det får ingå på årets jul-fika-fat...
Det handlar om Frösnäppor och receptet kommer från Jan Hedh´s nyaste brödbok med det passande namnet "Sura degar söta bröd".
Fröblandningen |
Vikning - och inkavling av smöret |
Degen kavlas ut tunt |
Remonsen och topping breds ut |
Längderna viks samman och klistras ihop med ägg |
Vridning inför jäsning och gräddning i 250 grader |
FRÖSNÄPPOR 22 st
Ingredienser till frasiga surdegsnäppor:
25 g jäst
250 g 3% mjölk
50 g vetesurdeg
10 g honung
10 g havssalt
450 g vetemjöl med hög proteinhalt
25 g osaltat smör
--------
250 g osaltat smör till inkavlingen
Mandelremons
Mixa:
100 g råsocker
100 g oskalade mandlar
25 g vetemjöl
100 g smör
Äggstrykning
Blanda:
1 ägg
1 äggula
en gnutta salt
Topping
Blanda:
50 g svarta vallmofrön
50 g gula vallmofrön
100 g sesamfrön
50 g linfrön
50 g pumpafrön
Gräddade frösnäppor |
Mmmmm det såg gott ut..
SvaraRaderaBerit W
Åh! Ser gott ut. Passar kanske till soppan?
SvaraRaderaI sitt utförande är dessa frösnäppor lite för söta som sopptillbehör. Möjligen en annan fyllning och med fröna så klart!
SvaraRaderaOkej. Tittade lite slarvigt på receptet.
SvaraRaderaMums!!! Får slå till på dem nån gång när energin är högre än så här efter allt pappersprassel!
SvaraRadera