02 maj 2009
"Levain och skördetid" - Bertan botaniserar...
Våren är också en otrolig skördetid. Kanske mer efterlängtad, nu när ljuset och värmen äntligen kommit tillbaka igen.
Jordärtskockan är årets först "majprimör" från trädgårdslandet.
Jag tror aldrig vi haft så stora och så många skockor som i år...
men, vad kan man göra med dom då?
Puré, soppa eller rostade i ugn, det känns igen.
Bertan botaniserar bland brödrecepten i stället och hittar det hon söker.
Ett härligt ett, med Levain och jordärtskockor får det bli.
Det innebär att basen är en vetesurdeg, där tärnade smörstekta skockor knådas in.
Resultatet blir...
sååå intressant. Det kommer säkert att passa till middagens fisksoppan.
Familjens bin har också börjat sitt vårbruk. De flyger mellan krokus och scilla. Så småningom med gula små pollenbollar hängande runt benen.
Bertan botaniserar vidare och återkommer..
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Meeen! Jordärtskocka - min favorit till soppa. Ska bli spännande att höra vad det smaka. Har själv klurat på ett recept på muffins med mandelpotatis.
SvaraRaderaIdag har jag bakat Bruksbagarns vardagsbröd. Ska njutas till en lammgryta.
Vi måste njuta tillsammans någon dag!
/Båtbyggarhustrun
Självklart, Bagarbertan och marmeladmästaren har en plan!
SvaraRaderaEn plan Sickan, genialt! Ser framemot det./Båtbyggarhustrun
SvaraRadera