Lite bakredskap, receptböcker och andra tillbehör |
Bubblande rågsurdeg som utgör grunden i "Bruksrågen" tillsammans med blötlagda kärnor, linfrö och rågkross.
Allt blandas i omgångar och mer mjöl tillsätts för att få en lagom kladdig deg som få jäsa och sedan gräddas i form.
Tre olika sorter hinner vi med under dagen. Levain med vetesurdeg får jäsa och viks i bunken tre gånger med jämna mellanrum. Så här kan det se ut
Viks från sida till sida som ett paket |
Sista vikningen på bakbordet innan gräddning |
300 grader och snabbt in med brödet på den heta plåten |
Ånga på blecket i botten, ger färg, och extra jäskraft, igen med luckan |
Voilà ett härligt Levainbröd, GRATTIS! |
Så där 20 - 25 minuter senare är brödet färdigt och har en innertemperatur på ca 97 grader
Ett härligt gäng surdegsbagare avslutar dagen med beröm godkänt. Hem med er nu och fortsätt baka. Vi ses igen och lycka till!!
PS! Vi bakade alltså tre sorters bröd och recept på varianter finns här:
Bruksråg, Levain och Bagarbertans vardagsbröd
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar