Redan halv nio på morgonen rungar skatten i trappuppgången till hemkunskapslokalen. Ett par i varje kök och sammanlagt åtta personer. Lite teori, genomgång av kursmaterial och dagens upplägg. Ett härligt och energiskt gäng!
Vi testar och jämför olika vetemjöl för att se om det blir någon skillnad. Glutenbildning efter bearbetning i maskinen. Jäsa i flera omgångar, vila, vika och vänta. Vikt i stället för dl.
Sirpa visar nu hur levaindegen ska hanteras och formas innan gräddning.
Kontroll av egna och andras pågående arbete. Mise en place, särskilt när köket och plasten att hålla till på är begränsad, så det gäller att hålla ordning.
Som bonus gör alla sin PAVÉ (gatsten), ett surdegsbröd helt utan jäst som sedan får jäsa hemma i kylen under ca 24 timmar. Därefter gräddas brödet på hög värme.
Vi hinner också med både lunch och fika, helt otroligt.
Tack till er alla som deltog!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar