28 juli 2009

Över tvättbräda till SPA-dag


I dag ska det bli en SPA-dag. Inåt landet på minst sagt renspolade vägar. Känslan är som en gammaldags tvättbräda med stora "potthål" överallt. Färden går genom det kuperade landskapet. Bertan har anmält sig till kurs med Alexandra De Paoli. Hon är bland annat örtterapeut och håller kurser och örtvandringar. I dag ska vi göra våra egna SPA-produkter, prova dem för att därefter komma hem nya och nöjda.


Alexandra bjuder generöst på sin kunskap och svarar tålmodigt på allas frågor. Förväntan sprider sig i den trivsamma stämningen, när myntateet dricks och recepten för dagen gås igenom. På med kängor för att sedan leta blommor och blad till fotbad, skrubb för kroppen, ansiktsmask och hårinpackning.


Här är ÅKERFRÄKEN, en riktig spaört, rik på kisel och stärkande för hår och naglar. Den ska vi använda i fotbadet, ansiktsskrubben och hårinpackningen.


I korgen har vi nu daggkåpan som drar ihop huden, ögontröst för trötta och påsiga ögon, den djuprengörande rosen som är vacker att se på och doftar underbart.Tallbarr, hästhov och lite av den uppfriskande myntan.
Lunchpaus hinner vi nästan inte med, alla hoppar på sina stolar och vill börja tillverka.


Örterna till ansiktsmasken väljs ut med omsorg.


och blandas med tjock yoghurt.Örtskrubben innehåller havssalt, ekologisk olivolja, honung och örter.
Under tiden drar fotbadet i en balja med hett vatten.


Härligt att sänka ner sina fötter bland blommor och blader.


Mer myntate och på med masken, som innehåller skrubb av mixad sötmandel. Det river lätt mot huden.
Hårinpackningen är full med honung, som i den varma ångbastun bestämmer sig för att rinna ner över ansiktet. Tid att ta en dusch, skrubba kroppen och sedan duscha igen. Daggkåpan hjälper rynkig, torr och trött hud. Rosen lugnar, är sammandragande och ger underbart mjuk och doftande hud. Kan det bli bättre? Tack Alexandra för din kunskap och den atmosfär du sprider omkring dig. Vilken semesterdag!!

4 kommentarer:

 1. Hahaha! Snyggt! Jag blir bara så nyfiken: var höll ni till?

  SvaraRadera
 2. Hälsohuset i Trehörningsjö var platsen för denna aktivitet. I dag äter de surströmming i stället..

  SvaraRadera
 3. Vilka snygga bilder! Tack själv för en härlig dag.

  SvaraRadera
 4. Ja, jag kan garantera att hyn i ansiktet är lent och nog kan man skönja getingmidjan också... /Båtbyggarhustrun

  SvaraRadera