30 juni 2010

Nedräkningen har börjat


Ledigheten från konsultjobbet har börjat. Trädgårdslandet här hemma och intrimning på Kafébageriet står på agendan under den närmaste tiden.
Recept och förhållningsorder kom idag på mail från Kaféägarinnan, så nu är det bara att sätta igång med förberedelsena. Som Bertan har vänta och surrat om degar och brödsorter de senaste veckorna.

Morgondagen börjar tidigt för säkerhets skull. Det ska bakas kanel- och kardemummasnurror, Levain till veckans sallad och så några pajskal som ska fyllas eftersom. Kommande vecka blir det surdegsbrödens tur. De ska dukas upp till försäljning i vackra korgar på disken i kaféet.
Just nu vilar fördegen lite varmt i skåpet ovanför kylen till i morgon bitti. Fick tag på två lämpliga plasthinkar med tältslutande lock på jobbet häromdagen. Nu räcker inte ½-liters yoghurtburkar längre. De nya rymmer säkert två lite surdegsgrund. Grunden kommer att hålla sig pigg och fräsch, eftersom den matas hela tiden med nytt mjöl. Rapporter från bakbordet och Bertans kaféliv kommer också under veckorna framöver.

Dagen får avslutas med lite fröjd för ögat. Både Akljerutan och Brunnävan blommar samtidigt i rabatten här hemma. Så ljuvligt söta. Välkommen Juli månad!

6 kommentarer:

 1. Fin mask du har. gurkeva

  SvaraRadera
 2. Tack för brevet Maggan, det värmde. Hoppas ni har en fin helg på bröllopet, kram!

  SvaraRadera
 3. Vad trevligt det låter! Ska oxå få baka i sommar, om 2 veckor åker jag ner till Rute och ska baka med Tina & co. Ska bli spännande! Ha en trevlig sommar!

  SvaraRadera
 4. Låter som en spännande och rolig sommar väntar! Lycka till och ha det så bra!

  SvaraRadera
 5. Hej Maggan!
  Vilken fin blogg du har, jag är inte så aktiv på min just nu.Jag blir så sugen när jag ser allt det goda surdegsbrödet. Kram Jasmin

  SvaraRadera
 6. Hej allesammans! Boulangeriet,hälsa alla på Rute från mig också när du är där och passa på att njuta!!
  Välkommen in till Kafé Anno Liselotte, om du har vägarna förbi i sommar.
  Jasmin, prova gärna att baka något av brödrecepten.

  SvaraRadera