14 mars 2010

There was a BIG rat betwine my feet

Ar nu tillbaka igen i Kota Kinabalu efter en minst sagt spannande avstickare till Pulan (island) Banggi. Detta ar utposten mot Filippinerna, vilket ocksa innebar en omfattande gransbevakning. Inget som besvarade oss direkt, men nar de svartkladda och latt maskerade man slog sig ner och la sina laddade vapen pa borden, kandes det ngt markligt.
Den fantastiska grannon Malangin Island hade en otroligt sandstrand och klart vatten . Det passade tva nordbor helt och fullt.
For egen del var det premiar med snorkling bland korall och farggranna fiskarter. Var guide var den troende islamen Mullan Guejen. Han tog val hand om att arrangera transporten med bat. Han fick sin bonestund medan vi glatt plaskade runt i den salta Sulusjon. Bilder kommer sa smaningom.
Tyvarr hamnade jag sjalv pa en myrstack eftrat, sa nu ser det mer ut som roda hund.... runt midjan.
Vi bor nu igen pa Step in Lodge mitt i KK. Lite gott kaffe har vi dromt om efter en vecka med Koppi Oh (kaffe utan socker)
Ner till bazaren for att undersoka utbudet av krimskrams. Medan man star dar och plockar bland tyger och smycken ranner en RATTA mellan min fot och en papperskorg. Jag hann inte ens kanna vinddraget innan den 15 com langa varelsen var forsvunnen igen. Odlarmannens skarpa blick for smakryp han dock uppfatta djuret.
I morgon ar planerna en Minivan till Nationalparken nordost om KK. Aterkommer med mer om detta. Dags att torka svett och fundera over vilken typ av middag som ska avnjutas.
See You!!


http://bagarbertansbaksida.blogspot.com/
Ta med dig Hotmail var du än går! Klicka här!

5 kommentarer:

 1. Hello and good morning Bertan!
  Vilka äventyr. Ska bli spännande både att få höra och att kolla in bilderna. Snorkling... skulle också vilja.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  ilda makter en sådan härlig äventyrsresa ni gör! Det är jätteroligt att läsa om resan. Tyvärr verkar inte bilderna fungera. De syns som små tecknade rutor, men det går ju att läsa! Här är det sportlov, minus 3-12 grader, sol och lite snö genom solstrålarna. Vi har skottat taket och tennishallens tak i Skellefteå har rasat. Ingen var in byggnaden just då - tur! Fjärran från den tropiska hetta du får uppleva. Duranfrukten är en frukt jag skulle vilja prova, men i den miljö den växer i. P.S Jag fick jobbet! En vals i köket med sonen Johan blev det. Happy, happy! Ha det så bra!

  SvaraRadera
 3. Har du sett några intressanta tyger än, finns det sånt att köpa där ni reser? Snorkling bland koraller låter som en dröm... Hu, för råttor som springer över fötterna! Men, såna upplevelser kanske går att förtränga när tillvaron också består av spännande utflykter och bad bland guldfiskar? Må så gott!

  SvaraRadera
 4. Så trevligt det låter! Många spännande äventyr som passar Hägglunds alldeles perfekt kan jag tro. Dagen har för mig bestått i en två timmars vandring på vår is och snötäckta fjärd, lite blåst men ett helt underbart sätt att avsluta sportlovet med. Lite färg på nosen blev det minsann :-)Nu kör jobbet igång, lite jobbigt känns det... Hoppas slutet på resan blir lyckosam! Kram från oss. / Groddaren

  SvaraRadera
 5. Låter som en härlig resa! Jag bara älskar bazarer, njut ordentligt!

  SvaraRadera