21 april 2011

Påsk med barmark


Vem kunde ana sig till att vi skulle få uppleva en påskhelg med barmark i år? Nu är det så och dessutom startade påskeriet redan under arbetsveckan hos arbetskamraten på landet.

Aurecanahönsen hade lagt sina turkosa ägg och de övriga valda andra påskfärger.
Nu ska vi baka en glad äppelkaka och överraska de andra i dag.
Så blev den till

AURECANAKAKAN från Åsäng
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
Saften från 1 citron
och resten vatten upp till 1 1/4 dl
50 gram smält smör
2 äpplen i klyftor
1 msk kanel

Sätt ugnen på 175 grader
Vispa ägg och socker
Smält smöret
Smörj och bröa en form (1½ l)
Rör ner vetemjöl med bakpulver, vatten+citronsaft och smälta smöret i äggblandningen
Häll malen kanel i en plastpåse och tillsätt äppelklyftorna.
Skaka om allt i påsen och fördela klyftorna i sockerkaksformen
(i botten, mellan och dekorera högst upp)
Grädda i mitten av ugnen ca 40 min eller tills kakan är genomgräddad.
Smakar gott med en klick yoghurt till.

GLAD PÅSK!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar