16 maj 2017

På fyra hjul genom Europa - över bergen mot SpanienLite pauser emellanåt för mat och vila och när vägen blir utförsbacke igen ser vi så änden av Pyrenéerna rakt framför oss. Där borta på andra sidan har vi Spanien, men först .....


.. går färden ömsom genom prunkande odlingslandskap, betesmarker och milslånga vinodlingar i Bordeauxdistriktet. Vi försöker välja de mindre vägarna men bilens gps styr hela tiden tillbaka till motorvägarna. Så färden blir under stundom en kamp, haha!!


Dagens etappmål är San Sebastián eller Donastia som staden heter på Baskiska. Nu är vi i Spanien.
Längst in i Biscayabukten med två stora vidsträckta stränder centralt placerade och på gångavstånd från hotell och övrig bebyggelse. Surfare klädda i våtdräkter trotsar de svala vågorna som väller in från Atlanten.


San Sebastián mest känd för just stränder, sitt kök och som Europas Kulturhuvudstad 2016.


Det moderna koserthuset strategiskt placerad står i skarp kontrast mot den äldre och pampiga bebyggelsen. Men det passar ändå in mot de höga bergen och det brusande havet.


På hotellet får vi tips om några trevliga restauranger i gamla stan som är värda ett besök. 
Trots att vi är tidigt ute som vanligt, är det svårt att få ett bort om man inte vill hänga vid bardisken och mumsa tapas vill säga. Sista bordet blir vårt, ibland ska man ha tur....
Efter dagar med olika lokala kötträtter får vi så äntligen ett efterlängtat marint inslag, bläckfisk men först en förrätt med färsk vit sparris, så gott.


Följande dag skulle visa sig bli den avslutande etappen mot målet Andalusien, Nerja och salta bad i Medelhavet. 


Den spanska högplatån ger oss långa öde och stäppliknande områden. Glest befolkat och långt mellan städer och vattendrag. Dessutom känner vi oss nu rätt nöjda med att nå målet innan den stundande påskhelgen. Det blir de sista 900 km i ett skutt av totalt 3000 genom tre länder från Kiel i norr till målet Nerja i söder.


God morgon hav och sol!


Några dagar senare och på självaste påskafton, hälsar vi så syster och svåger välkomna från Sverige med lite bubbel och tapassupé.
Det blir också tid för några dagar med utflykter, bad och goda middagar innan vi tar flyget hem till vinterkylan igen.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar