30 maj 2017

#Runeåberg

Rester av en gärdsgård i Runeåberg

Helgens stickäventyr äger rum i den lilla fjällbyn på Runeåberget där marken bröts för så där 250 år sen. En by med över 100 innevånare, en skola och troligen även en affär för länge sen och som numera endast bebos av två personer, Janne och Mikael från Tyskland. Janne hon håller i stickgympan under helgen. Mikael är lektor i industridesign till vardags. Båda två har fastnat för byn Runeåberg och stillheten där. Jag och min stickarkompis Carina får bo i deras lilla gårdshus, finemang!Mikael tar oss med på en fin tur i omgivningarna, genom halvt igenväxta hagar med jätegranar och där vitsipporna nu står i full blom.


Lillemor (Limmodesign) och hennes medhjälpare fixar och donar med maten och vi andra bidrar på olika sätt. Här lunchenmaten som är nässelsoppa med vaktelägg, hembakat bröd och en massa goda röror till. En minikurs i surdegsbakning hinns också med. Men sen är det stickning, garnlotteri, mönsterdiskussioner och färgval som gäller. 
Själv hinner jag färdigställa mina sedan länge vilande rosenmuddar med tre knappar i varje.
För övrigt varvar jag olika projekt under helgen.Får hjälp med att tyda det engelska mönstret på mina sockar "Wellenreiter" så att den ovanliga hälen kan stickas.Tack för det Alexandra!


Carina passar också på att ha lite ståstickning när solen kikar framVi tar en extra kvällspromenad och gör spännande upptäckter i skogen. "Olle Sandströms Åkeri från Gäddede", ett samhälle i Jämtland där jag som barn bodde några år när pappa arbetade med kraftverksbyggen i området. 


Sista dagen innan hemfärd blir det porträttfotografering 😀 i det gröna. Det är Lillemors syster Ingalill som är fotografen, tack till dig också!!


Tack till er alla som bidrog till ett toppenhelg i #Runeåberg.
1 kommentar:

  1. Det ser ju fantastiskt härligt ut! Och så alla vitsipporna!

    SvaraRadera