08 mars 2016

Helgbakat på Surdegskurs i februari


Gammalt möter nytt, vilket fynd som har hållit i decennier där formen är intakt men materialet förnyats.


Nu är vi ett steg från att fira den 10: de kursen. Vid varje tillfälle upptäcks nya föremål i denna retromiljö och hemkunskapssal. Tror vi kan hitta redskap och delar från 50-talet och framåt. 

Vardagsbrödet med Bruksrågen i bakgrunden. 

Åtta taggade hemmabagare tar sig an recept efter recept. I dag bakas och gräddas tre olika sorter. Det fjärde är 6-minutersbrödet som inspirerats av Sebastien Boudet långjästa bröd med endast tre ingredienser, vatten, salt och mjöl!!

Levain

Först ut är det ljusa surdegsbrödet Levain, som viks tre gånger i en plastlåda innan gräddning. 

Sedan kommer Bruksrågen med en lös, frö- och grynspäckad deg som öses upp och gräddas i en brödform. Sist men inte minst Vardagsbrödet som börjar med en skållning och som kan smaksättas med äpple eller frysta lingon innan det placeras i en mjölad jäskorg och tippas upp och gräddas på het plåt. 



Här är dagens maffiga resultat från våra deltagare


Tiden går fort när man har roligt. Några saknas på finalbilden.
Båtbyggarhustrun och jag tackar er alla som deltog sista helgen i februari!!

Alla recept finns från tidigare kurstillfällen här i bloggen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar