26 juli 2009

En vinstlott


Semestern rullar på och projekten avlöser varandra. Fruntimmerveckan har inneburit ett bedrövligt väder, som nu ersätts av en rötmånad i stället. Det är väl då linet ska rötas och vattnet är varmt i sjöarna.
Morgonen börjar med en kombinerad hund- och svampletarpromenad. Nya svampkorgen måste invigas. Blåbär i olika storlekar finns det gott om, men ingen tänkbar svamp.


Någon form av blåvingefjäril som med förkärlek för nyutslagen ljung, flaxar iväg när den blir störd av fottramp.
På vägen hem piper det till i mobilen. Lillstrumpan som är med familjen i södra skärgården, skickar en underbar bild på nyplockade kantareller. De får säkert äta smörfrästa till middag.


Bertan varvar i stället dagen med gardinprojekt och volontärarbete bland de ekologiska citronerna. De ska tvättas, skalas och pressas för att sedan bli till marmelad så småningom.

Något roligt har hänt!!
En vinst
till en som aldrig vinner på lotteri. En postavi damp ner i brevlådan häromdagen. Bakgrunden är den talong som Bertan lämnade in, i samband med Vårruset för flera månader sedan. Det gällde då att rösta fram den godaste filprodukten efter avsmakning och därefter ge en motivering. Allt var bortglömt tills denna påminnelse kom. Sagt och gjort, fort iväg till utlämningsstället för att hämta paketet.
Ja just det, det var ju detta som var vinsten.... Men hur ska det gå till?

Först bygga ihop denna "Innersvingen Rockering" med en vikt på 1,7 kg.
Enligt steg för steg principen ges instruktion "Hvordan bruker du en Innersvingen Rockering"...
Vänligt och pedagogiskt tror man sig redan kunna. Pass på, så att benen inte blir fulla av blåmärken. Ett litet OBS finns med, hör här.. Hvis du har "eplefasong", kan det vaere litt vanskeligere å komme igang. Nej, nej inte äpple, men kanske lite stel och ovig till att börja med. Tre varv och så passa tårna, när ringen faller ner på golvet. Bertan tränar vidare, skam den som ger sig. Det har skaa gå!

2 kommentarer:

  1. Ha, ha :-) Släpp loss Bertan!

    SvaraRadera
  2. Men GRATTIS till denna storvinst!!! Jag provade den på en vårmässa på Nolia och blev helt betagen av denna vidunderliga sak! Om jag visste DÅ att jag skulle bo i hus NU skulle jag ha köpt den bums. Så rocka ett par varv för mig också när du ändå är igång!

    SvaraRadera