14 december 2010

Iskall avslutning


Nu är Julmarknaderna avklarade för i år. Sista dagen var kortare än de tidigare, men huu så kall. Både isande vindar och många minusgrader. Murberget i Härnösand är finalen. Samma plats som tidigare år framför gamla Rådhuset. Klockan slår 12 slag och kanonen är laddad. Pang! startskottet går och besökarna är målinriktade.

Solen hinner precis upp och vänder straxt tillbaka ner mot horisonten. Men innan dess hinner den ge marmeladburkarna ett extra skimmer.

Det är lite tuffare för lingonglöggen, som kämpar för att inte börja frysa i sin smalhalsade flaska.
Till slut får ändå några av flaskorna ta skydd inomhus eller i någon av besökarnas ombonade väskor.
Torggummor och Marmeladmästare har ingenstans att ta skydd när rusningen är som störst. Det visar sig att torghandel även kan skötas med tumvantar.
Här säljs get och fårostar, bröd, kakor, olika sorters julpynt och halmslöjd. En riktigt mysig dag kan man konstatera, när värmen i kroppen börjar återvända och vi styr kosan norrut igen. Nu börjar det eftersatta julstöket och julbaket här hemma.

3 kommentarer:

 1. Va härligt, kura ihop er å njut av stugvärmen allt vad som går.. vi gör inte annat.. :-)

  SvaraRadera
 2. Hej Bagarbertan!
  det var ett tag sedan sist jag lämnade en kommentar här i din blogg, men nu har jag läst lite tillbaks i din blogg, och beundrar all fina kort du har tagit, de där med marmaladen och lingonglöggen i vintersolen var fina bilder, också de kort tagna på utställningarna, och av din tranbärscheesecake! mums!!
  vilka fina tomteflickor av papier mache Teresa gjorde! inte visste jag att papier mache kunde bearbetas så bra..
  och det var allt ett fint snittarr (fel stavning?) du gjorde hos Linda, tack för länkan förresten till hennes blogg också, pepparkaksCheeesecake ser ut att vara något man skulle kunna tänka sig laga, efter tranbärscheesecake dvs,
  hoppas ni har det varmt och mysigt i stugan...
  hälsningar
  liz

  SvaraRadera