24 november 2011

SPA-helg med Rockstuga


Så är det äntligen helgen när jag tillsammans med väninnorna tillika fd. arbetskamraterna planerat SPA-helg i Järvsö. Efter lite "Googlande", dyker Gamla barnmorskestugan upp, kan det bli bättre? Det ska visa sig vara både rätt och helt enkelt det bästa valet, med allt i ett.

Här säger man inte "Lill-Babs" utan Barbro, och i hennes barndomsrum gör vi oss hemmastadda.
Ägarinnan Leena som tar emot, lotsar runt med varm och van hand i B&B alla skrymslen och vrår. Förutom B&B är hon aromaterpeut och in
ne i SPA-avdelningen doftar det ljuvligt av alla eteriska oljor.Följande eftermiddag är vi inbokade i tur och ordning för en timmes behandling.
Det visar sig också att vi har hela allrummet för oss själva. Fram med stickning, ost och vin, nu har helgen börjat :)
Följande morgon och efter en härlig frukostbuffé, är det dags att utforska omgivningarna.
Samtidigt upptäcker vi att några sticktillbehör saknas och ber värdinnan om råd. Finns det möjligen ngn affär som saluför det vi behöver?
Åh ja, vi har ju Anna-Greta på Rôckstugan upplyser Leena. En "rockstuga" som säljer handarbete, vad är det...hjärnan jobbar febrilt för att förstå. Till slut vågar vi fråga och får svaret att "Rôckstuga" är ett gammalt ord, som beskriver när kvinnorna förr träffades och spann på sina spinnrockar. Stickkafé kan man väl bäst översätta det med i dag. Vips kommer en tidningssida fram och självaste Anna-Greta som ska visa sig vara en eldsjäl.

Efter ett telefonsamtal får vi besked. Anna-Greta tar emot i butiken, trots att det är lördag och hon egentligen har stängt. Ryktet har spridit sig och fler av bygdens damer passar på att småhandla och byta några ord över disken. Tack Anna-Greta, helgen är räddad!

November månad och dagarna är korta nu. En vandring runt Kyrkön blir lagom innan skymningen faller.

Här en gammeltall sedan Gustav Wasas tid, en varggrop

och svanfamiljen som håller sig kvar så länge Ljusnan bjuder på öppet vatten

Lite dött och lite levande där under trädkronorna

och så de tre trallande stickflickorna..

Vem kan motstå att avsluta med en kakbuffén till eftermiddagsfikat på Brostugan B&B.
Tillbaka i vårt tillfälliga hem på Barnsmorskestugan, där väntar massage, middag och alla garnhärvor. Tjohoo, vilken härlig helg!

.. och tack Leena för din omtanke! Vi ses igen :)

1 kommentar: