26 juni 2014

Ett föränderligt landskap i Pyrenéerna: del 2


Vi vandrar vidare längs Katarernas väg i franska Pyrenéerna. Från byn därborta upp mellan dalgångens branta stup. Curryört, blå akleja, blommande smultron och björnbärssnår kantar den smala grusiga stigen uppför. En kort paus på denna märkliga högplatå, för att vila och dricka vatten. Det är som om landskapet kavlats ut från norr till söder.

Ett av alla självporträtt vid olika speglar längs vägen. Byborna granskar oss på avstånd och tänker kanske något också....Så kommer vi in i ett nytt parti under vandringen. Täta snår och märkliga stenformationer och gigantiska träd däremellan. Nästan som ett sagolandskap. 

Tankarna går osökt till "Kråkan" i Haruki Murakamis roman Kafka på stranden. Pojken som irrar runt i skogen och kommer till en annan sida. Vi har trots allt en karta och en kartläsare till vår hjälp.

Efter några timmars vandring utför, öppnar sig landskapet. Lika snabbt smalnar det av igen. Vi är i det trånga passet Galamus Gorge som plötsligt för tankarna till Tolkiens "Sagan om ringen" och den onda Gollum.

Där 100 meter nedanför oss rinner floden, vattenfall varvat med mindre och större pooler. Vilket märkligt landskap.

                                            
Här bjuder jag på en film som jag fann på YouTube

Trots kraftig motvind och svindelkänsla når vi dagens etappmål hos Emelie på Le Salbadou där bokad massage x 3 och en riktig härlig värdshusmiddag väntar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar