18 oktober 2016

Höstäventyr i Andalusien - Gibraltar


Ny dag, nytt utflyktsmål!
Planen är att jag och väninnan ska ta bil från Nerja ner längs kusten förbi Malaga och genom ett allt kargare och torrare landskap mot den Iberiska halvön som delas mellan Spanien och Storbritannien på sin yttersta spets. 


Gibraltar med sitt livligt trafikerade sund förbinder Medelhavet med Atlanten och Afrikas kust där Atlasbergen i Marockos syns på armlängds avstånd.


Gränsen och tullkontrollen mellan de två länderna går straxt intill den landningsbana som korsar spetsen. Där promenerar besökarna över för att besöka den brittiska delen. Kommer det ett flygplan, så fälls bommar ner på båda sidan om landningsbanan.


En historia säger att så länge de Makaker som finns kvar här på Gibraltarklippan, så länge tillhör territoriet Storbritannien. Därför ser man till att vårda dem på bästa sätt. Området har ett otroligt strategiskt läge.


Innan vi åker hit upp på toppen med Gibraltar Cable Car, så gör vi en sväng på stans enda större gata för att inhandla de beställda cigarrerna och för att avnjuta fish and chips och öl på engelskt manér. 


Resan ner igen känns om möjligt mer svindlande..... äventyren i Andalusien fortsätter på temat svindel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar