14 april 2009

Så oansenlig

..men nu blommar den i alla fall och jag tror det är första gången, denna härliga ört och krydda. Inte ute så här års förstås. Den bor inomhus och lite svalt hela vintern. Förutom den härliga doften, sägs den kunna stärka minnet, vilket inte är så dumt.Rosmarinen som passar så bra att dekorera brödet med..
På tal om kryddor i bröd, så kan kummin och anis minska risken att "gå till väders" för den som gärna sätter i sig lite för mycket.... bröd alltså.

Hörde föresten på radio i dag, att Gurkmejan nu är erkänd av forskarvärlden, för att ha en skyddande effekt på våra cellmembran och göra dem starkare. Det skulle i sin tur innebära att den som äter mycket Gurkmeja (som finns i Curry), skyddas mot infektioner. Det som Indierna känt till och förstått i alla världens tider.
Rosmarin igen, användes ju ofta till grillat kött. Inte så konstigt det heller, eftersom örten hjälper kroppen att smälta fet mat. Allt har en mening, trots att blomman är så oansenlig.

2 kommentarer:

  1. JAg kan känna doften rakt igenom skärmen. Ros marinus tror jag betyder "havets droppe". Får en att längta efter sommar och din foccaccia! /Båtbyggarhustrun

    SvaraRadera
  2. Nu tror du kanske jag överdriver, men det är dagsens sanning. Jag får lyckokänslor av dina brödbilder! Ren och skär lycka. Hälsar Tove

    SvaraRadera