02 maj 2010

Provbakning inför sommarbageri


Det är planerat och förberett för dagens provbakning på Kafé Anno.
Spännande att se hur degblandaren och ugnen vill samarbeta med oss och med degarna.
Först ut blir Kaféets Levain som jäst och vikts flera gånger i sin låda denna morgon.

Kaféägarinnan tippar försiktigt upp degen på bakbordet, där den delas i 6 ämnen som försiktigt viks en sista gång innan gräddningen.
Ugnen är varm, kanske lite för varm, så brödet är färdigt före utsatt tid.

Resultatet blir mer än godkänt.. och provsmakas naturligtvis till lunchsoppan.


Bertan förbereder Bruksråg och Bagarbertans Vardagsbröd under tiden.
Efter lite trixande med den nya degblandaren är läget åter under kontroll.

Bruksrågen jäser och gräddas i form, medan vardagsbrödet får vila i jäskorgar innan de tippas upp på plåt före gräddning.

Nöjda med dagens provbak och alla erfarenheter som nu ska summeras.
Bröden har fått sina ny namn som passar inför sommarens bageri.

Välkomna!

4 kommentarer:

  1. MMMMMM, Gotti-gottt-gott... favvo blir rågbrödet :-) Tack från Groddaren

    SvaraRadera
  2. Oj, vad gott allt ser ut! Man kanske skulle ta sig en tur söderut i sommar. Måste nog ta och starta upp en surdeg... Hälsa Kaféägarinnan

    SvaraRadera
  3. Vilken trevlig blogg! Tack för de många recepten, jag gick genast till köket och startade upp rågflingebrödet.

    SvaraRadera
  4. Tack Ylva och hur gick det med rågflingebrödet?

    SvaraRadera