14 juli 2010

Jordgubbs och smultronform


En riktig sommarefterrätt ska det bli. Under många år har familjen bjudits på Jordgubbsform, när de första egna gubbarna just mognat. Denna gång är det en variant med två smaker av sommar. Mängden "bär" kan naturligtvis ökas på efter tillgång. De som inte ryms i formen serveras i en skål bredvid.
Dessutom passar jag på att presentera den som bidrag på bloggen Söta Saker som i juli månad just har två smaker som tema.

Här kommer receptet

Blanda samman 3 dl havregryn (snabba)
2 dl vetemjöl
3/4 dl råsocker

150 gram smör

Låt degen vila i kylskåpet 30 minuter

Tryck ut degen i en lätt mjölad pajform ca 25 cm
Förgrädda i 200 grader ca 15 minuter eller tills den fått färg

Låt formen svalna.
Vispa ihop ca 5 dl tjock vaniljkräm alt. vaniljvisp (1 pkt)
Bred ut krämen i formen och placera ut jordgubbar och smultron, så mycket man önskar.
Efterrätten kan vila i kylen tills den ska serveras


6 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Ser himla gott ut och låter väldigt gott med vaniljkräm/visp i

    SvaraRadera
  3. Ser så gott ut! Fint med den nya layouten.

    SvaraRadera
  4. Åh, den ser ju fantastisk ut!

    /Ann-Catrin

    SvaraRadera
  5. Det här låter jättesmarrigt. Det ska jag prova idag! Kul att du hälsade på bloggen. Jajamensan, I'm back... ;) Det verkar som att när man släpper kraven på sig att skriva så kommer blogginspirationen tillbaka. (Eller så är det så varmt att man är ganska stillsam av sig och att skriva på datorn gör en inte mer svettig)Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera