21 juli 2010

Uppner och vändstekt


Det finns något som kallas "bonnabränna", vilket innebär att kroppen förblir bländande vit även på sommaren. Undantaget är halspartiet och eventuellt från armbågen till händerna. Så vill man ju inte ha det, eller hur?!

Gårdagen bestod för egen del av ytterligare ett dagsverke i morotsbänkarna. Tilläggas bör att de är ungefär 75 meter långa. När dagen är slut har den sista av sex rader rensats och hackats ren på ogräs.... Bertans baksida har då varit vänd mot solen, ömsom med och utan tröja. Fram mot eftermiddagen började ryggpartiet strama oroväckande. Bäst att vända andra sida till och köra den sista biten i motljus. Raden sluttar och kroppen måste vikas dubbel för att komma åt. Risken finns att man tippar över styr med näsan före. Rensningen avlöper väl, sandalerna och fötter är bruna av jord vid hemfärd.

Sällskapet stannar till vid älven för att blöta upp sig lite, oj vad skönt. Grönsaksodlaren upplyste om att baksidan ser väldigt stekt ut. Fort, fort ner i vattnet för lite svalka.
På någon dag brukar rodnaden övergå i en klädsam gyllenbrun nyans. Men nu gäller det att klara första natten. Idiotiskt att göra på detta sätt, det finns något som kallas solkräm!
I morgon är det sommarbageri på Kafé Anno igen. Ny variant på Vardagsbrödet ska det bli.

3 kommentarer:

  1. hi hi hidet gäller ju att vända bästa sidan till... det kan ju behövas lite värme på "baksidan" eller hur? Kramar från Groddaren

    SvaraRadera
  2. Men guuud vilket jobb!!! 75 meter morötter x 6 rader.. Pust! Men jobba på, vi vill äta MaCo Grönts goda morötter i höst. Jag har sått två rader à 75 cm i tre omgångar, men det har inte kommit upp en enda ännu. Undrar just vad jag gör för fel. Haha!

    SvaraRadera
  3. Det råkar vara så att du har en bild av hur man tränar mot livmoderframfall bredvid beskrivningen av dina vedermödor med morötterna. Är det meningen att man ska tänka sig hur du tränar bland blasten? Nej det är nog bara slumpen. Kram Tove

    SvaraRadera