19 juli 2010

Vackert surt och härligt sött

Pysseldag på hemmaplan innebär en tur till återvinningen, moppa golv och lite köksaktiviteter dess emellan.
Ernst var på TV förra veckan och gjorde bland annat lite smaksatta vinägersorter.

Dragon, flera sorter timjan och brokbladig mejram

Örtträdgården runt knuten här hemma har fått en ansiktslyftning, vilket innebär att plantorna behöver lite tid för etablering. I stället för örtvinäger blir det Citron och Limevinäger med vitlök.

Alla ingredienser finns redan i köket, så det är bara att skära till och varva i en glasburk.
Ernst tycker att burken ska stå framme i solen och mogna till några veckor.

Två frukter av varje sort, en hel vitlök med skalet på som delas horisontellt. På med vinäger så det täcker frukten och sedan är det bara att vänta in.... Tack Ernst!

Förra veckan bakades kanelbullar till kaféet, både torsdag och fredag. Grönsaksodlaren önskade sig några bullar hemma också, så i dag blev det ett sötebrödsbak på 1 liter degvätska.

Helt vanliga knutar med smör, socker och kanel emellan och pärlsocker på toppen.
Det blir fest och provsmakning efter middan i kväll.

2 kommentarer:

  1. Gomorron kära fruntimmer och grattis! Är det inte dags att få sätta tänderna i sina egna läckerheter en dag som denna. Schwarzwalden t ex.
    Den ser så god och intakt ut. Inga bitmärken. Hur går det till? Ha det gott en dag som denna..Kram Tove

    SvaraRadera
  2. Tackar tackar kära vän! Fruntimmer ska väl få sin beskärda del denna vecka tycker jag. Ska se om det inte kan bli en godbit till kaffet på självaste namnsdagen.

    SvaraRadera