08 maj 2011

Bretagne är grönt och gott


Från Kanalkusten mot Atlantkusten tar sig husmödrarna genom böljande landskap i det inre av Bretagne. Dinan är förmiddagsstoppet, vi vandrar in genom stadsmuren, ögonshoppa och hittar ett café.

Överallt gräddas och serveras crêpes eller som här, galettes som är en bovetepannkaka och typiskt för Bretagne.

Co-drivern i samspråk med vår fantastiska förare, tar nu fram den smidigaste rutten till nästa delmål.

Rakt i armarna på osthandlaren på torget i Josselin, inte illa navigerat. Här hittar vi allt till kvällens middagsbuffé. Grönsaker, bröd, drycker och så efterrätten förstås...
Det är så härligt i solen och en uteservering på det lilla torget blir vårt lunchval. Här kan man sitta hur länge som helst och fundera, diskutera medan människor ilar förbi och torggummor och gubbar packar ihop sina vagnar.


En snabb vandring runt Slottet får avsluta besöket. Nu väntar dagens etappmålet, som ska visa sig vara något utöver det vanliga...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar