30 augusti 2011

Enkelt fixat till efterrätt


Äppelträdet dignar av mogna frukter. Vi äter och äter men det är lika mycket kvar ändå.
I helgen blev det en lättlagad äppelpaj efter en hel dag som torggumma på Bondens egen Marknad. LÄTTLAGAT är också Söta sakers tema i augusti. Så det här får bli mitt bidrag.
Receptet är enkelt och kommer här:

Lättlagad äppelpaj

Smörj en ugnsform av valfri storlek
Klyfta äpplen och varva dem med lite socker till 1½ cm under överkanten
Strö vetemjöl och havregryn i ett tunt lager (ca 1 cm) över äppelklyftorna
Hyvla smör med osthyvel så att det täcker hela formen som ett lock
Strö över pumpakärnor, hackad mandel eller nötter.
Grädda i 225 grader i ca 20 - 25 min, till äppelklyftorna är mjuka och pajen fått en gyllenbrun färg.
Servera med glass eller grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar