06 juli 2014

En bonusdag i Pyrenéerna del: 4


Äntligen framme vid slutmålet staden Quillan. Kanske inte den mest tilltalande platsen att tillbringa en semester på om man får välja. Men ett trevligt rum på Hôtel Cartier står till vårt förfogande de närmaste två nätterna och då handlar det om att göra det bästa av tiden. I stan syns många slitna och utslagna människor, nedlagda butiker och även en järnväg som ersatts av buss för några år sedan.


Men först måste vi få kaffe med tillbehör, någon lunch har vi inte ätit ännu. Klockan är straxt före två och de flesta butiker ska stänga fram till fem. Snabbt springer en av oss iväg för att hitta något att äta. Vi som är kvar handlar kaffet på torget under tiden. 


En regnskur gör oss sällskap. Så kommer lillasyster med påsen, vars innehåll ännu är okänt...


Å du ljuvligaste bakverk, croissanter indränkta i choklad och som vi mumsar och njuter.
Vi hittar hotellet, checkar in och börjar planera för nästa dag. Besöka en vingård? JA det ska vi göra! Hotellchefen hjälper oss med bokningen av både besöket och följande dag.


På torget mitt i Quillan, där finns mer att upptäcka. Den sista pusselbiten blir Biblioteket där "Kråkan" höll sig undan i Murakamis bok Kafka på stranden. Nog är det en smula märkligt att "Kråkan" har följt oss under hela vandringen i Pyrenéerna. 
Bibliotekarien utgörs här av två seniora damer som varsamt pysslar om de böcker av äldre årgång som pryder trähyllorna. Damerna visar oss stolt sin barnavdelning och lekhörna och pratar hela tiden franska med oss. Vi tackade artigt på franska och tar oss ut i värmen igen.


Picknickmat ska inhandlas, lite mer vatten och frukt. Väderprognos lovar värme. Vinet ska vi köpa på plats i Limoux dit vi nu är på väg. Bästa soldagen på hela veckan, så det finns inget att klaga på. Vi hamnar rakt in i familjen Delmas vingård. Vi provar oss fram bland olika Brut, Pinot Noir och några vita viner. Handlar och får markerat på kartan var vinstockarna växer. Dit ska vi! Under tiden som allt packas i lagret tar vi oss upp på höjderna för att njuta sista dagens utsikt, sol och vin.


Nu känner vi oss allt riktigt nöjda, med både resan, vandringen och varandras sällskap.
Så tack till er mina kära systrar för en fantastik upplevelse. Nu väntar resan hem.

1 kommentar:

  1. Det verkar ha varit en vandring utöver det vanliga. Med Kafka. På stranden. Och allt annat!

    SvaraRadera