06 juli 2014

Semesterpicknick med kaka till kaffet


Så himla skönt, nu är semestern här och jag har alla dagar framför mig. Det är lördag och bästa picknickväninnan hämtar upp i Jeepen. Vi ska ut till havet nu. 


Först invigning av Konsthall Norra Kvarken med tal, musik och vernissage. Sen ut på klipporna för lunch och solbad innan föreställningen GRAN med efterföljande mingel tar vid i Konsthallen.


Vi har delat upp lunchen mellan oss. Carina dukar upp mumsigt goda tunnbrödsklämmor med olika röror, grönsaker och körsbär på en duk på klipporna.


Själv har jag fixat kaffe och en saftig picknickkaka som serveras med vaniljkvarg.


Den här saftiga kakan kan också smaksättas med plommon eller körsbär om man så vill.
Här kommer receptet och tack till dig Carina för en trevlig picknickdag vid  havet.

Saftig Nektarinkaka

2 halvmogna nektariner i skivor
100 g smält smör
3 ägg
2½ dl socker
2 dl vetemjöl
½ dl riven kokos (om man vill)
Florsocker till garnering
-------------------
Skölj, kärna ur och skiva nektarinerna
Smörj rejält (särskilt i botten) och bröd lätt en rund form (ca 22 cm)
Smält smöret och värm ugnen till 175 grader

Lägg nektarinerna i ett fint mönster i botten på formen 
Vispa socker och ägg pösigt
Rör försiktigt ner vetemjöl, kokos och smält avsvalnat smör i äggblandningen.
Fördela smeten jämnt över nektarinerna
Grädda ca 35 min längst ner i ugnen
Låt kakan svalna innan den tippas upp och ner på ett fat
Sikta över florsocker och servera med KVARG smaksatt med vanilj

Ha en skön och solig picknicksommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar