26 oktober 2016

Höstens surdegskurs för hemmabagare


Dagen har börjat och första vikningen ska göras av Levainbrödet som sedan ska serveras till lunchsoppan. Det är surdegskurs i dag.

Deltagarna får lite teoriinjektioner, blandat med att det eget första bröd också ska sättas.
Levain, Bruksråg och smaksatt skållat Vardagsbröd står på kö att få bakas.




Vika, vika, vila och vika igen när timern ringer eftersom i köken i hemkunskapssalen där vi håller till.



Fiffigt att väga upp alla ingredienser innan baket sätter igång, för att inte riskera att missa något.



Degen som är färdigjäst och i konsistensen som marshmallows, ska delas och vikas försiktigt
Innan den heta plåten ställs i ugnen för att jäsa upp en sista gång vid gräddningen.



Så ska Vardagsbröden som jäst sista gången i korg, snittas på valfritt sätt innan gräddning.
Här ett bröd med lingon och det andra med äpple, tror jag.


Vilket resultat, alla har lyckats och nu får vi bara vänta tills de svalnat under färden hem.


Tack till er alla som deltog i dag och Lycka till som hemmabagare!

Bonusbrödet är ett 6-minutersbröd som får jäsa hemma över natten


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar