23 juni 2009

Nedräkning men först...


...en glimt från en svunnen tid. Vår helt otroliga och uppmärksamma Garntomte har allt bruksanvisningen kvar. Så här såg den diskande maskinen ut och även kvinnoidialen. Kanske är det sig likt även på 2000-talet?

Nu verkar alla vara i nostalgitagen, så här i slutet av juni. Även Ysterstrumpan skickar sitt bidrag via telefon.


Den badmössan, full av blommor som vi småflickor aldrig fick inför sommarens tältsemester.
Vi önskade oss en bubblig en, den var gummiaktig och ganska tung. Mor tyckte nog mössan såg för damig ut, för att passa små nätta barnhuvuden. I stället blev det varianten med en lite blomruska på ena sidan, hakband att knäppa med tryckknapp, i tre olika färger. Lyckan är fullständig!

Det börjar också dra ihop sig inför stundande semester. Som bonus inför den, får Bertan möjlighet att delta i "Lilla fotoskolan", under handledning av väninnan från grannbyn. Kan inte påstå att min nya kamera är utforskad tidigare. I sällskap med ortens myggsvärmar beger vi oss också på jakt efter motiv.
Men fotoskolan jagar ljuset eller smyger sig in i mörkret med olika slutartider, ISO-tal och bändare. Spännande och svårt. Det kräver tålamod och idog träning.


Stångjärnshammaren, den mäktiga maskinen


och de sista strålarna för dagen över kugghjul och kätting.
Vandringen går vidare för att fånga fler minnen från förr.
Tack Gertrud för ditt tålamod och ditt kunnande. Jag väntar redan på nästa lektion.

4 kommentarer:

 1. Så fina bilderna blev - det blir lite annorlunda, mystiskt, när man fotar i halvdunkel. Skall läsa på i instruktionsboken till kameran så att jag har nåt att lära ut när det blir dags för lektion 2. Om du hinner före i boken får du lära mig! Tack själv för fotokvällen. Undrar vilka motiv vi snubblar över vid nästa tillfälle? Glöm inte att krama diskmaskinen, det är den värd! Snygg badmössa!

  SvaraRadera
 2. Jag vill också - gå en fotoskola, badmössan kan jag stå över ;-).
  Bgarbertan nu är det inte långt kvar till din semester. Ser framemot att se ditt glada leende bakom kafédisken!

  SvaraRadera
 3. Klart det blir kafédisken och något smarrigt fika så fort som möjligt! Ser också fram emot att vara "Wookare" på kafeet. (Willing worker in organic kafé) eller volontär om man så vill.
  Synes!!

  SvaraRadera
 4. Välkommen! Tänk att Garntomten har så mycket i sina gömmor!!
  Undrar om man kan beställa surdegsbröd till hemmet i klubben, typ på torsdagar eller fredagar?

  SvaraRadera