13 september 2009

Grönsaksspaning


Zucchinin blommar och fortsätter att ge skörd så länge dagarna är varma.
Nu återstår några få torgdagar, så det gäller att ligga i.
Bertan får sällskap i volontärslivet av den kepsklädda husexperten och grönsksodlaren är nöjd.


Arbetet fördelas och lilla Tondo skördas först.
Bertan hänvisas till bondbönor och ärtor, om det finns några kvar att skörda.


Så där fyra fem bondbönor i varje skida, det är bra. Fort fylls tre backar till brädden.
Nu ska här spioneras i skydd av majsen. Mycket prat hörs över fältet, men hur är det med arbetstakten??


Som en paparazzi dokumenteras allt. Jo, det är full aktivitet bland blomkål och broccoli.
Aj aj , fotografen blir upptäckt när kameran rasslar till. Fort ner bakom majsen...


Där under lövverket syns kolvarna. Undra just om de ska hinna mogna av innan allt fryser ner.
Färsk majs är sagolikt gott, lätt kokta med smör, svartpeppar och lite citron.
Innan dagen är slut måste också pumpabeståndet besiktas. De ligger fint inbäddade under två lager fiberduk, för att få all den värme de behöver.

På kortsidan kikar en bamsing fram. Jisses vilket exemplar. Stöveln i storlek 41, får tjäna som måttstock.

3 kommentarer:

  1. Ha, ha!!! Jag tror nog att den kepsklädde husexperten stortrivdes.
    Majsen - när skördar ni den?
    /Båtbyggarhustrun

    SvaraRadera
  2. Majsen ska få stå så länge som det går för frosten. Den blir bara bättre och mer välmatad.
    Håll tummarna att det fungerar och att vädergudrarna står oss Biiii!

    SvaraRadera
  3. Håller alla tummar!
    Kanske lagom med nykokt majs när vi är tillbaks från Lyon?!
    Längtar./Båtbyggarhustrun

    SvaraRadera