16 februari 2010

Snart tuffar tågen...


Så står det på skylten ovanför klockan, mitt emot kuren där pendlarna tålmodigt väntar varje morgon.

Nog finns det tid att både fundera och spekulera över framtidens turer när tågen ska tuffa. Det finns tid att längta till värmen inne i det nya resecentret, alla kalla och regniga mornar.


För att ytterligare roa oss pendlare, har det kommit upp en digital klocka som visar sekunder, minuter timmar och dagar tills det är dags för det första tåget att rulla. Denna nedräkning började redan för 1½ år sedan.
Rykten och skriftlig information har nu nått ända in i busskuren. Det ska bli TJUVSTART och inget annat, när klockan ersätts av nollor den 27 augusti. Kungen ska högtidligen inviga i sällskap av andra viktiga personer "på första listan". På "andra listan" och dagen därpå, ska banbyggare och andra byggare få chansen att premiäråka.

Till sist och på "tredje listan" står det att läsa: "först till kvarn", Norrtågs hemsida. Enligt det svenska talesättet innebär uttrycket faktiskt, "den som är först på plats får först ta del av erbjudandet och kommer med största sannolikhet även att göra detta", vilket bådar gott inför premiärturerna i augusti.
Pendlarskaran som varit på plats i ur och skur sedan lång tid tillbaka, är verkligen förberedda och ser fram emot den personliga utdelningen av fribiljetter som lär komma vid vid busskuren framöver våren.
Resandesällskapet som hittills höjt statistiken på den regionala och interregionala trafiken inom och mellan länen under årens lopp, bör uppmärksammas. Pendlarna har sannerligen medverkat till underlaget för persontågens framtid och hoppas på en slurk champagne, snittar och lite mingel mellan vagnarna när det bär till.
Snart susar tågen!

1 kommentar:

  1. Det hörs trivsammare att mingla på ett framsusande tåg än i en busskur vid E4:an (om det nu är ett alternativ?) - håller tummarna för att de blivande tågpendlarna bjuds på snittar och champagne från silverbrickor!

    SvaraRadera