23 juni 2010

Trädgårdsvandring


Svärdslilja och kollilja
Hjälp, nu är sommarsolståndet just förbi. Det blir aldrig något nattmörker utan bara en lätt skymning så här års. Nedräkning i konsultjobbet och snart semester. Sommarbageriet på Kafé Anno 1762 väntar på Bagarbertan.
Hemma växer gräset för fullt och även ogräset i trädgårdslandet. Men det ska bli andra bullar med det framåt helgen. I rabatterna blommar nästan allt samtidigt, men det får vara så.

För några år sedan planterades en björnbärsbuske som även den nu blommar för första gången. Den är placerad bredvid bikupan, så kanske får vi björnbärshonung. Apropå björn, så ringde järnsvägsbyggarsonen en dag i veckan med andan i halsen. Han och flickvännen var på upptäcktsfärd inåt landet. Så helt plötsligen och mitt på vägen satt en liten björnunge, stor som hushunden och snarlik i färgen.
Ingen kamera fanns tillhands. Den reste sig på bakbenen, tumla sedan ner i diket och försvann tillbaka in i skogen. Häftigt att få se en, var kommentaren.
Här på hemmaplan är det mest mygg som är i vägen och hindrar trädgårdsarbetet.

Inne i växthuset kan man känna sig något fredad trots allt. Några tomatplantor har fått små gröna kart roligt, roligt. Utanför i ena hörnet av landet blommar också jordgubbarna.

Förra året fick skivade jordgubbar torka i "bärtorken". Det ska bli så i år också. Väldigt gott i Müslin!! Värt att prova och även använda andra frukter och bär.

1 kommentar:

  1. Vi har haft björn i här också. En unge med mamma, dom var här nån vecka men nu har de lufsat iväg nån annan stans. Jag har bara sett dem på kort. En granne som går i skogen med hundarna varje dag tog bilden. Mycke ogräs finns det här också. Har börjat rensa rabatterna nu allt utom rotpersiljan och en hög slätbladig persilja är planterat. Känns riktigt bra. I dag försökte jag fånga en bisvärm, ruskade ner den från en gran sen smet den iväg, hann inte se var. gurkeva

    SvaraRadera