12 augusti 2010

Röd-grön röra med inslag av gult


Nej, det handlar inte om partipolitik, även om vallöften och pajkastning nu börjar göra sitt intåg på de offentliga arenorna.
I ställe är det en liten tillbakablick på en härlig sommarledighet som nu börjar lida mot sitt slut. Sex veckor går allt för snabbt och även sommaren.
Dagen ägnades åt det första skördearbetet - ärtor, rödbetor, och lite gurka. Det är marknad på lördag.
Allt går så fort utomhus nu. De äpplen som angreps av bladlöss i början av sommaren, sitter där så trinda och skiftar i rött. Ett tag till innan de ska provsmakas. De verkar ha klarat av angreppet trots allt.

Minikiwin kommer också att ge frukt i år. Snabbt övermogna eftersom de lätt glöms bort i brådskan.

Veckan började i alla fall med ett trevlig besök i Lövsjö på Evas Trädgård.
Eva själv hon odlar allt, jag fattar inte hur hon hinner. Det är mycket gurka men hon gillar att prova på det mesta. Höns och bin är några av hennes husdjur. Utomhus har hon också grönsaksodling och massor av örtväxter.

I växthuset hänger härliga paprikor i olika former och färger.

Chilifrukter i olika starkhetsgrader som egentligen kallas Scovilleneheter.

Tomater plockas med van hand och dukades upp, så festande goda med tillhörande spännande namn. Skrev upp alla på en lapp, men den försvann i regnet.
Eftermiddagen skulle handla om att göra ett reportage innan första Bondens egen Marknad. Journalist och fotograf från en av ortens tidningar, fixade och ställde frågor. Blixtarna ven och alla samlade var på gott humör.

Ett potpurri arrangerades och sedan är det dags för efterlängtat fika då grönsaker och bröd ska provsmakas.
Med i bagaget hem fick några plantor apelsintimjan, Aubergine och eukalyptus följa med.
Tack Eva för besöket!

1 kommentar:

  1. Nu är första BeM-lördagen avklarad. Gick bra tycker jag. Varmt och soligt. Repotaget i tidningen7 blev också bra . Vi är ser så glada ock lyckliga ut på bilden.
    tomaterna är gul=ananas orange, röd avlång skymd=black plum, stor röd=black russian, grön syns lite av den i högeröverkant=green zebra, röda runda i mitten=lite osäkert Devotion eller MeiWei. ha en lugn helg med mycke hallonpolckning önskar gurkeva

    SvaraRadera