18 maj 2012

Go for Green

Norges nationaldag går inte obemärkt förbi. Folknykterhetens dag, där blåser man helst "grönt" och så dagen då "Green Team North" uppstår. 
Flera nyanser av grönt talar om att målet är nära - Entré Väst i Skuleskogens Nationalpark


Gamla jobbgänget har sedan länge planerat för en återträff just i dag den 17 maj. Det här är också chefens avtackningsutflykt till naturen. Vi har våra bästa minnen från just sådana tillfällen. Fjällvandring på de sura myrarna längs vinterleden i Ottsjö, skidturen till den överdekorerade "Trapperstugan", Vandringen längs "Högakustenleden" och Snöstormen och kylan i "Gålsjö Bruk". 

I dag ska regnet hänga i luften och rutten ändras från Slotterdalsskrevan till övernattningsstugan på den gamla fäbodvallen vid Skrattabborrtjärn. Det ska visa sig vara ett gott val. Även djupt inne i skogen är nyanser av grått påtagligt.

Vi vandrar längs den väl utmärkt led och det enda som lyser upp är våra kläder, ryggsäckar, markeringarna på träden och så några härligt blålila blåsippor.

 Massor av snö och is ligger kvar och smältvatten forsar fram under spången där vi går.
 
Inne i stugan är det ljummet och det luktar härligt från vedkaminen. I gästboken kan vi se att stugan bebotts av ett polskt sällskap som förundrat sig över en så välordnad övernattningsstuga mitt i skogen. till och med en toppentoa. I ett skåp finns lämnad nödproviant i form av allehanda konserver, tändstickor och värmeljus. 8-9 bäddplatser och en brygga nere vid tjärnen. Kan verkligen rekommenderas!!
 Vi är väl förberedda med eget fika och lunchmat. Hjälp, vad hungern gör sig påmind.
Lägesrapporter, gamla minnen och olika dråpligheter utgör tema runt bordet under de följande timmarna. 

Sedvanlig gruppbild innan vi vänder tillbaka till civilisationen igen. Hit kan man återvända igen, och kanske fortsätta till Slåtterdalsskrevan i nästa etapp. En bra hemsida ger all nödvändig information om Nationalparken. Vi kan summera dagen med att "Green Team North" är bildat och planläggningen har startat. Fortsättning följer .... 
Innan vi skiljs där i Skuleskogen, hamnar vi mitt i polisens jättestor "blåskontroll". Men vi är ju gröna nu och dessutom på andra sidan mitträcket :)

Tack till er alla, lycka till med sponsorer, träning och på återseende!

1 kommentar:

  1. Men vilket bra sätt att hålla kontakt med gamla arbetskompisar!

    SvaraRadera