05 maj 2012

I händelsernas centrum

Helg efter en intensiv och händelserik vecka. Först en tur in mot fjällvärlden, där den ena älven avlöser den andra. Snösmältning, vårflod, översvämning fick ett abrupt stopp när en medtrafikant tyckte floden var intressantare att hålla ögonen på, än den hårt trafikerade vägen. 
Resultat - tre krockade bilar och en himmelskt lång kö och lika lång väntan på fri passage.
Efter två timmar når jag Vilhelmina och det inplanerade jobbesöket. Ytterligare sex timmar senare är besöket avslutat och bilen återlämnad på jobbet. Puuh. Hem och packa för övernattning.
Efterlängtade verksamhetsdagar med arbetskompisar och chef. Vi är på Tjarn vid ännu en ny älv, Lögdeälven och det vackra hemmarnstället vid älvstranden. 
 Här är vårfloden också hög. Båtar och bryggor ligger fortfarande på land. Tänk att en än gång få vara med i händelsernas centrum, möta "FIRO", kika in i "Joharis fönster" och njuta av miljö och mat tillsammans med mina arbetskamrater. Vi arbetar intensivt långt in på kvällen och följande dag. En känsla av samhörighet uppstår med både varandra och platsen. Tack för att Tjarn finns! Här "sitter man och tänker på ett och annat och funderar om." Precis som Esther skev i sin flickdagbok 1898.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar