24 juni 2012

En mobil sommarspaning

En lång midsommarhelg innehåller även sommarens första uppdrag. Det innebär att rensa palsternacksraderna. Tror inte man kan ha en bättre arbetsplats för en dag. Slitsamt är det för grönsaksodlaren, som ska hinna få ner allt i jorden, täcka med dukar så att duvorna inte börjar äta.
Passa tofsvipans kläckta ungar och inte störa ruvningen av den andra omgången. En röd käpp markerar redet. Oj så vackra och väl maskerade mot den öppna jorden.  Fjolårets broccolistammar passar bra att bygga med.
 Här palsternacksplantor i långa rader, lite svåra att upptäcka med bara två små blad ännu. Fördelen är att även ogräset än så länge är litet och är lättare att få bort. Tredubbla rader och 60 meter. Sås i de små hål i majsplasten, ryggen mot solen och så rensa på.
Min renspall...Den enorma bollen är odlingsduk som ännu inte är utlagd. Så småningom ska den kanske täcka ärten tills den grott och kommit upp en bit. Mest som skydd mot alla hungriga fåglarna...  
Bondbönorna kikar upp och ser nöjda ut!
Salladen ryms i tre raderJordfräsen står och inväntar sitt uppdrag. Den ska gå mellan raderna för att få bukt med det ogräs som kommer där. Hela tiden en kamp mellan det som växer.  Och så mitt i sommaren bildar pölen en kärleksförklaring till odlaren och kanske också till sommaren.
2 kommentarer:

  1. Åh är det där du varit i midsommar!
    Nyfiken på hur renspallen funkar. Det måste ha varit perfekt rensarväder.

    SvaraRadera
  2. Ryggen är svedd aj aj aj, och renspallen ja, en stund dubbelvikt från pallhöjd, en stund på knä, en stund på huk....

    SvaraRadera