22 juni 2013

Strandhugg


Midsommarafton, blå himmel och lätt sjöbris. En förmiddagspaus från plantering, tvätt och annat. Picknickkorgen är packad med mackor, ägg, frukt och lite gott till kaffet.


Ett svanpar turas om att att värma de små, kanske för nykläckta för att tas med ut på en simtur. 
I de befolkade stugorna längs stränderna, börjar man förbereda för sillunchen. Glada vinkningar till varandra när vi passerar. Kronörens Naturreservat, där är det gott om öar, hällar. och växtlighet.


När mås och tärnor vant sig vid vår ankomst och tystnat, är det bara vågorna och vinden som hörs. I stället får vi sällskap av djur som vill dela blåbärskakan med oss. De släpar och drar de smulor som faller ner. Det visar sig vara myror överallt och nyfikenheten tar överhand. Var finns deras "bostad"....


Jag tar mig en tur runt ön. En bit in i skogen reser sig en gigantisk stack. Flitiga myror ilar längs sina upptrampade stigar för att bära hem maten eller ta en brottningsmatch med någon inkräktare.På hemväg med båten, skymtar plötsligt något färgglatt bakom nästa udde. Tre kajakpaddlare har liksom vi, just avslutat sitt strandhugg, God tur och glad midsommar på er!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar