16 maj 2009

Zebrakap i länsmetropolen


Bagarbertan är nu konsulten på tjänsteuppdrag i södra länsdelen.
Konsultkamraterna ska ha omvärldsspaning. På fritiden efter dagen slut ska det bli Tapas, oj vilken härlig kulinarisk upplevelse.


Plötsligt kommer en kamrat på att, först ska besök göras i grannlokalen, vilket innebär en titt hos Leif på Klenoden. Törs man ta sig förbi i alla trånga gångar och spana liten bakom, utan att slå ner något värdefullt och antikt? Jo, det ska nog gå bra försäkrar ägaren, -"varsågoda och kliv på, kan jag hjälpa till med något?"
Som en BLIXT från en solklar himmel, kommer Bertan på att att ystra systerstrumpan söker minnen från barndomen.
Kan man tänka sig på Klenoden finns allt, ja nästan allt i alla fall. Himmel och pannkaka, där står det också FYRA ZEBRAKOPPAR. Vi har letat på nätet och i huvudstaden, men kvalitén och priset har inte varit det rätta, men nu står Zebrorna där mitt framför och blänker... Till ett bättre pris om alla inhandlas. Efter telefonkontakt med ysterstumpan blir det affär.


Hur kunde vår mamma veta när hon inhandlade dessa Zebror i början av 60-talet att de skulle bli så "heta" på 2000-talet. De stod då i skåpet för finporslin och ibland fick småstrumporna dricka varm choklad i dem och med tiden även te. Åren gick och det slogs flisor ur kopp efter kopp. Så småningom återstod endast en sprucken Zebra utan fat.
Nu kan Bertan förvänta sig en sjudundrande återinvigning kommande helg på "Hotell Svampen" som för övrigt drivs av ysterstumpan själv.

2 kommentarer:

  1. Oj om man visste att du skulle komma till en sån guldgruva skulle en liten beställning ha lagts. Vem vet, kanske Leif hade någon bortglömd Berså-grej i nån vrå. Men en annan gång kanske. Himla kul med 60-tals porslin. Zebrakoppar dukades det med på nykterhetslokalen när jag var liten och när mamma och pappa införskaffade Berså utrustningen till köket, så bara ruskade vi systrar på huvudet och kunde inte fatta att de valde poslin med gröna, stela och tråkiga blad. / Joggande Groddaren :-)

    SvaraRadera
  2. Leif hade även "Berså", så det är bara att packa bilen och plånboken och ge sig iväg till Skvaderland!

    SvaraRadera