30 juni 2009

Hemlig cykelutflykt

Grönskaodlaren har varit så hemlighetsfull på senaste tiden. Ingenting avslöjas trots försök att lirka fram någon ledtråd.
Men så plötsligt påbörjas en cykelrenoveringsaktivitet utan dess like.


Den gamla trotjänaren som legat till sig under de senast åren, ska putsas upp och få nya detaljer. Bertan får i uppdrag att ordna sadel och cykelkorg som det ska packas i.
Turen går upp längs Lögdeälvens dalgång i sällskap med ytterligare ett cyklade par som ansluter vid första vätskekontrollen.
AHA, så småningom visar det sig att herrarnas glada
KÖK har bjudit in till sommarkalas vid älvstranden.Stämningen är på topp såväl bland de som förbereder, som bland de nyfiket väntande damerna. Middagen går i fiskens tecken, både inlagd och grillad i paket. Det hela avrundas med en spännande rabarberbakelse med riktigt vispad grädde.


Kvällen fortsätter i trivsamt mak alltmedan solen går både ner och upp igen. Den vedeldade bastun fyras på så att röken stiger mot skyn. Det visar sig även att älvens vatten är fullt badbart. Kan semester börja bättre?Samma dygn som festen avslutas påbörjar Bertan sitt första uppdrag för sommaren som Wwoofare. Det är löken som ska rensas. Grönsaksodlaren har tidigare under våren, planterat 110 meter gul och röd lök, (förutom vitlöken och charlottenlöken). Och inte nog med det, i fyra långa rader.
Men skam den som ger sig, det här ska gå bra. Eftersom odlingen är ekologisk, gäller mekanisk rensning. De små lökarna växer genom majsplast, vilket underlättar arbetet.


Nu är jag halvvägs och kikar framåt mot det orensade området, där syns målla, jordrök och våtarv och lite annat. Med en lätt vridning åt andra hållet kan det som redan är åtgärdat tydligt beskådas. Vilken fröjd!


Nöjd? Kan man vara något annat..

5 kommentarer:

 1. Välkommen upp till Thores kulle när grönsaksodlaren och hans Bertan passerar förbi! Groddaren

  SvaraRadera
 2. Underbart perspektiv! Så välrensat! Jag blir närapå inspirerad till ogräsrensning i mitt jordgubbsland. Skall bara samla mig lite till...

  SvaraRadera
 3. Ett hett tips till jordgubbslandet är att rensa noga, luckra, fördela gamla läsa dagstidningar mellan raderna och runt plantorna. Därefter vattna lätt och sprida ut halm i ett jämnt täcke. Jordgubbarna blir glada, goda och inte fulla med jordstänk!!
  Tack för inbjudan till Skullen... får se om vi hinner ngn lugn dag. Ha det gott!!

  SvaraRadera
 4. Tove Gustafson5 juli 2009 09:50

  Men vilken skillnad. Man blir glad!

  SvaraRadera
 5. att hon har nog anlag för lökrensning. Kan motvilligt tillstå att också "vissa" ogräs doftar gott...

  SvaraRadera