15 juli 2009

Dagar som volontär på Kafé


Blixt och dunder avslutar Bertans tre dagar som volontär eller wwokare på Kafé Anno 1762. Det är Tor, som med sin hammare, gör sig påmind och skickar en hälsning.
Inga gäster på kaféet? Jo se, det är knökfullt och då finns ingen tid för dokumentring. Vika spännande dagar för en Bagarberta som så smått avancerar från disken

via

brickorna, till att göra en masugnsrulle för barn eller brygga mer kaffe. Eftersom rullen inte återvände till disken igen, antas den vara uppäten.
Härliga tjejer i serveringen, Hanna och Iza som med tålamod instruerar och ber om mer vaniljvisp i en ny skål. Hej och hå, vad vi jobbar. Alla gäster ska se vilken logistik och vilket arbete som ligger bakom deras mumsiga hallonpajer, chokladkladdtårtor, mackor eller småkakor. Barnen får saft i små gulliga flaskor att blanda själv, med hjälp ev en kanna kallt vatten och ett glas.

I kafébutiken inhandlas presenter från de lokala hantverkarna på bruket. En stolt Bertan får förtroende att slå in dessa i vackra papper med olikfärgade snören. Kanske visste de inte att Bertan en gång i tiden arbetat under julloven, med just julklappsinslagning på en större varuhus. Då fanns bara gröna papper med ett kedjemöster i guld. Det motsvarade varumärket för dåtidens butikskedja.

Sista dagen som volontär innebär också stängning. Några gästerna dröjer sig kvar, vilket kan ses som ett positivt tecken. De älskar miljön och det goda fikat. Utomhus finns styltor för barn och vuxna att spatsera runt på.
Bertan anmäler sig redan för ett kommande år som volontär. Tack till Kaféägarinnan och alla ER andra!
1158o steg under en dag som volontärs det är ca 6 km.... och 350 cal.

2 kommentarer:

  1. Kaféägarinnan vill härmed framföra ett tack för dina insatser! Ovärderliga är dom. Tack! Kanske jag kan återgälda med lunch o dopp i havet senare i sommar?

    SvaraRadera
  2. Vore toppen med detta lilla föreslagna kit!! Då ska baddräkten med denna gång!!

    SvaraRadera