12 juli 2009

En semesterdag med strandhugg


Tjugo mm regn byts mot tjugo +, vilket innebär utflykt och ledigt från ogräset.
Bertan bakar sött och surt, packar i kylväskan tillsammans med lite smått och gott, kaffe i termos och filt att sitta på.
Grönskasodlaren är kapten, Betan sköter förtöjningar och däckshunden piper och gnyr. Rätt som det är händer det något under båten. PANG! En stock, straxt under vattenytan. Något stag under motorfästet fiå sig en smäll, men årorna behöver inte tas i bruk, tack och lov. Färden går vidare...

Innan sjöbrisen sätter fart når vi skäret bakom Blågrund. Härligt, härligt, bara ilskna måsar och tärnor som jagar inkräktare längre bort.


Några kast efter abborre, men allt verkar lugnt under ytan. Så stilla att det bli vakum i öronen och blodet hörs susa i ådrorna. Nu blir det kaffe med Hills nötkaka efter recept från Kaféägarinnan. Varför smakar alltid förmiddagskaffe bäst?


Första doppet i det "kalla" vattnet, sen vill däckshunden gå på upptäcksfärd runt ön. Det doftar gott av något vilt, även skvattram och kråkris som gonar sig när solen ligger på.
Här finns de minsann.... runt de små myrkaren på ön. Stora, solmogna och varma, väntar bara på att bli plockade. Få andra bär är dessutom så rika på C-vitamin som hjortron.


Till och med en del blåbärskart skymtar fram bland riset.
In mot land tonar ovädersmolnen upp sig. Ett bra val med båtutflykt. Här ute på öarna kommer mängder av fackelblomstern att lysa med sina blommor om någon vecka. I skyddade skrevor har de redan börjat så smått.


Vilken härlig dag att minnas när snön yr runt stugknuten. I morgon är det en vanlig dag igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar