16 januari 2010

Att vara pendlare


Det finns en särskild sida på nätet där man kan söka pendlingskontakter med personer och mellan orter. Vilken fiffig idé. Pendlarservice.se heter den. Vet inte om det också fungerar i norra delen av landet.

Veckan har bestått av ett flertal långresor i konsultjobbet. Just denna dag ligger kvicksilvret på nästan - 20 grader. Samtidigt kommer det fuktig luft i form av dimma under några morgontimmar. En sådan dag gäller det att vara välklädd från topp till tå.
För en busspendlare är det nödvändigt med speciell rekvisita för att göra resan angenäm. Särskilt som i dag, när den tar drygt två timmar.

Som ett litet mobilt minikontor i ryggsäcken där också fikarasten ingår. En fulladdad telefon med radio, gör det möjligt att följa med vad som händer och att kommunicera med omvärlden.
Vill man däremot höra ljudet på den filmer som just visas i de små teveapparaterna, behövs kanske en annan kontakt. Den inhandlas av värdinnan eller värden som går runt. Det gäller att vara alert när försäljningskorgen passerar förbi. Där i ligger också mackor, godis och annat smått och gott.

Egen smörgåslådan är ett alternativ och även en termosmuggen med nybryggt kaffe. Det hör åtminstone till en långpendlares utrustning. Just denna dag får det bli en köpekopp till de egna mackorna.

En uppblåsbar "sovkrage" från Claes Olsson, är bra men inte nödvändig vid kortare turer.
Några pendlarkamrater har under hösten investerat i lätta fleecefiltar i kulörta färger. Inte helt fel när bussens värmesystem är ur funktion.

Så börjar dagen lida mot sitt slut, solen och temperaturen sjunker åter. Det är bara att hålla tummarna för att bussen kommer i rätt tid, att det finns någon plats kvar och att värdinnan är på gott humör under hemresan.

Tur tur, det blev en plats med havsutsikt vid Högakustenbron.

1 kommentar:

  1. Nu har jag varit på Garnaffärn! Hämtade Julia i Umeå i fredags, slank in på hemvägen. Där skulle man kunna gå och tilla länge, men delar av ressällskapet var otåliga. Inhandlade 2,6m anoraksrem, ett mönster på mustofflor och naturligtvis stickmarkörer. Ett par ljusgröna. Ha du köpt örhängen? var en av döttrarnas kommentar. Så lite dom vet... gurkeva

    SvaraRadera