31 januari 2010

Tjejmiddag i det franska köket


Kan det bli bättre? Lördagskväll, nästan fullmåne, himla kallt, lite sot på ögonlocken och så iväg.
Det franska köket och kvällens två kockar väntar på sina gäster.
"Tjej"middag... ja inte är det då tanter som samlats i alla fall. Allt ligger i betraktarens öga kan man förmoda.


När alla tagit för sig och sitter till bords får vi veta att rätterna har provlagats, korrigerats och avsmakats inför kvällen.


Coq au Vin - tillagad på väl utvald kyckling som vinmarinerats.
Dessert med päron och chokladfondue. Menyn presenteras naturligtvis på originalspråket och översätts därefter, till gesternas stora munterhet.


Ett spännande mustigt rött vin passar utmärkt till både huvudrätten och samtalen.
Runt bordet syns glada, fräscha och förväntansfulla ansikten. Salut, skål och bon apetit.


Vad har hänt sedan sist vi sågs? Ett helt år har gått, alla ges tid att fundera och berätta. Vilken bakspaning, allt från nytt jobb eller samma roliga som tidigare. Nyligen mormor eller med hundvalp. Husmorssemester, spännande nystartade projekt eller avslutade.
Kaffe och lite päronlikör för den som så önskar. Härligt med alla tankar och nya planer som nu fritt får kreera framåt småtimmarna. Det blir som bäst då.
Vi ses igen till sommaren och tack till värdinnorna för kvällen!
Bonne Nuit mes amies!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar