30 oktober 2011

Vilken helg med muffins!


Halv fredag - lördag- söndag, det är väl tilltaget för att hinna med ett och annat.
Ute blommar en kämpe lite för tidigt. Den vita julrosen tar det säkra före det osäkra innan snötäcket lägger sig.
Olofsfors Garn&Tyg slår upp dörrarna till den nya butiken mitt i samhället och Hovstickerskan har lovat hjälpa till med det som behövs. De stora flätade korgar som inhandlats i stan, fylls med garnnystan och prislappar tillverkas. Så fullt upp att några bilder inte hinner tas denna gång. Att vara garnexpedit känns både nytt och spännande. Även Båtbyggarhustrun har lämnat spår efter sig på hyllor och i skyltfönster.

Temat med pumpor och garn i matchande gröngula höstfärger gör sig verkligen bra.

Men så slår höstförkylningen till som ett piskrapp. Det börjar bland halsmandlarna.
Söta Sakers månadstema "Ge-bort-bak" som förberetts, får stanna hemma denna gång.

Detta annorlunda och spännande recept har Grönsaksodlaren bidragit med, eftersom han hela tiden söker nya användningsområden för de sorter han har på lager.

Pumpa och fetostmuffins med mejram (10 -12 st)
300 gram vetemjöl
75 gram råsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk hackad färsk mejram
115 gram smulad fetost
1 lättvispat ägg
115 gram pumpamos
75 ml mjölk
40 ml solrosolja
4 tsk pumpakärnor
...............
Sätt ugnen på 175 grader
Ställ ut 10-12 muffinsformar på en plåt
Blanda de torra ingredienserna i en skål
Koka pumpabitarna mjuka i vatten. Häll bort vattnet och mixa till puré
Blanda med ägg, mjöl och olja i en större skål
Rör ner de torra ingredienserna till en slät smet och smula ner fetaosten och klippt mejram.
Klicka ut i muffinsformarna och strö på pumpakärnor.
Grädda i ca 20 minuter.
En härlig och matig muffins som bör testas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar